Fără categorie

Biscuiţi bebeluşeşti delicioşi

De când cu T, Mama şi Tata lui T se chinuie să mănânce sănătos! Întâi pentru că T putea primi bălării prin lăpticul lui Mami, iar după începerea diversificării, pentru că mâncăm toţi aceaşi mâncare. Vedeţi voi, noi facem o treabă combinată, nici diversificare, nici autodiversificare. Noi facem diversificarea noastră!
În fine, retetele noastre sănătoase sunt mai bune şi mai puţin bune, majoritatea mai puţin bune, nu ne-am acomodat complet. Dar cred că zilele trecute am călcat în ceva pe la plimbare, că am ajuns acasă şi am găsit reţeta perfectă de biscuiţi. Și când zic perfectă, chiar vreau să zic PERFECTĂ! Nici prea tari, nici prea sfărâmiciosi, fără zahăr şi porcării, perfecţi pentru pitici şi pentru adulţi. Și vă mai şi parfumează toată casa cu miros de scorţişoară cât sunt la cuptor!
Să purcedem cu reţeta deci: 
  • 100gr făină integrală de grâu (n-am avut şi am pus normală)
  • 100gr fulgi de ovăz (nu tărâţe)
  • 100gr unt rece, ras
  • 30gr zahăr de cocos (am înlocuit cu 10 curmale hidratate)
  • 1 linguriţă scorţişoară
  • 3 linguri lapte 
Am pus curmalele în bolul mare de la robot, cu lama în S metalică montată. Am adăugat untul, făina, ovăzul, scorţişoara şi laptele. Iese un aluat fărâmicios. Se scoate din bol pe blatul de lucru şi se frământă 2 – 3 minute, pănă se înmoaie untul şi se hidrateaza fulgii de ovăz. În final, aluatul arată ca o plastilină. Ar trebui să iasă cam 20 de biscuiţi, aproximativ o tavă întreagă. Se ţin 10 minute la 170 C, apoi se întorc şi se mai ţin înca 5 minute. Aştept feedback după ce îi faceţi!
Sfat prietenesc: dacă vă apucaţi să aveţi ingrediente pentru două ture de biscuiţi. La noi din prima tură de biscuiţi săracul T nu a mai prins decât un biscuite, aşa că vrând nevrând a trebuit să mai fac o tavă.

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.