Fără categorie

Mic dejun cu amaranth, miere și nuci

Reţeta asta e un înlocuitor bun pentru grisul cu lapte pe care îl mâncăm noi când eram mici (unii dintre noi încă îl mai mănâncă!) dar este muuuuult mai hrănitor. Grișul cu lapte nici nu este prea indicat pentru bebeluşi. El conţine acid fitic şi din combinarea acestuia cu minerale (calciu din lapte) rezultă fitații care inhibă absorbţia acestor minerale la nivel intestinal. Efectele fitaților însă sunt eliminate prin metode de preparare adecvate, ca de exemplu înmuierea şi germinarea.

Amaranthul este deci o variantă mult mai sănătoasă pregătit după cum vă spuneam aici. Punem la hidratat de cu seara cam 2 căni de amaranth în 4 de apă şi un strop de iaurt. Punem la fiert amaranthul și apa şi lăsăm să fiarbă 20 – 25 de minute până amaranthul absoarbe toată apa. Luăm de pe foc şi turnam un pic de lapte ca să îl subţiem, amaranthul fiind destul de gumos după preparare. Se poate folosi lapte de vacă, de cocos sau orice fel de lapte va place (eu de obicei prepar cu lapte ce cocos ca să poată şi T să pape). Se împarte amestecul în castronele, punem un strop de miere deasupra şi o mână de nuci sau migdale coapte (câteva minute la cuptor, pe nivelul cel mai de sus, cu grill-ul pornit). Ce iese arată cam aşa:

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.